Franzén får kicken!

Hammarby Fotboll har idag gett chefstränare Roger Franzén sparken med omedelbar verkan. Assisterande tränare Roger Sandberg tar över tills vidare.

Ett ganska märkligt beslut enligt mig då man tidigare pratat om kontinuitet och att försöka bygga en röd tråd genom föreningen. Franzén tränade Hammarby TFF förut och valde att plocka med sig ett antal spelare till A-laget inför säsongen i hopp om att dessa skulle växa. Återstår att se om det blir någon förändring med Sandberg eller om laget fortsätter på samma bana som tidigare.

Bland drömersättare bland hos oss supportrar läser man mycket om följande:

Sören Cratz som tog klubben till sitt första och hittills enda SM-Guld. Rent spontant känner jag bara NEJ! NEJ! NEJ! men samtidigt tror jag att han skulle kunna vara den pådrivare som behövs för att väcka killarna i laget.

Thomas Dennerby som var assisterande vid guldet och som tränat damlag sen dess. Hans kontrakt går lämpligt ut i november.

Tony Gustavsson tror jag inte passar in i Bajen just nu. Hans fotbollsfilosofi känns väldigt svår och det är inte vad som behövs i Bajen.

Peter Gerhardsson tränar just nu BK Häcken och gör det med framgång. Häcken är en liten klubb och frågan är om han skulle palla trycket på Söderstadion?

Lars Lagerbäck känns mer som ett skämt även om han besitter stora fotbollskunskaper.

Anders Linderoth tränade Bajen 2002-2005 med framgång. Då fick han precis de spelare han ville ha och byggde ett lag för pengar som inte fanns. När sen Tony G tog över blev man tvungna att sälja alla spelare av värde för att sen åka ur Allsvenskan.

Personligen vill jag ha ett rutinerat namn nu - till exempel Lagerbäck, Tom Prahl, Claes Eriksson eller varför inte skrälla lite och sno Pia Sundhage framför näsan på Lars-Åke Lagrell??=)


Baby på G!

Kronprinsessan Viktoria och hennes Prins Daniel ska bli föräldrar. Stort Grattis!!


Tillbaka på jobbet

Har nu jobbat sen i måndags och måste säga att jag hellre jobbar än är hemma utan att göra nånting. Då är det ju bättre att inte göra nånting på jobbet och få betalt för det ;-)



Ikväll har vi spelat tennis för andra gången nere vid slottet. Roligt tycker vi båda två och det är ju faktiskt riktigt bra träning.



Sommaren närmar sig slutet och hösten är på ingång. Tråkigt och skönt på samma gång.. Samtidigt som man vet att det varma sköna vädret när man kan gå runt i shorts och t-shirt är slut så är det mysigt med hösten med levande ljus, filmkvällar och myspys i soffan. Dessutom kommer jul och nyår då man får träffa familj och vänner.



Förhoppningsvis blir det även en schysst resa under hösten oxå!

så.. vad händer nu då?

Ny förlust i måndags mot Landskrona BOIS nere i Skåne, vilket innebär sex poäng upp till kvalplats och direktplats som just nu innehas av Degerfors och Åtvidaberg. Jag tror inte det är kört på nåt sätt än men Bajen måste vinna 3-4 matcher i rad för att få tillbaka självförtroendet. Två poäng på de tre senaste matcherna är inte godkänt.
  • Carlos Gaete Moggia lämnar Bajen och har skrivit på för Uppsalaklubben Sirius i Division 1 Norra, Lycka till Carlos!
  • Isaac Pupo, landslagsman från Liberia och med Grekiska Panionios som senaste klubb, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut och Bajen har sedan möjlighet att förlänga med ytterligare tre år om allt går bra.
  • Monday James har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år och har numera kontrakt till och med säsongen 2014.
Det ska bli intressant vilka fler som lämnar Bajen och om det tillkommer någon mer under augustifönstret.. En Striker kanske? Både Björn Runström och Paulinho har underpresterat och anfallarna skulle behöva känna att det finns folk som vill ha deras plats.

Kommer Maic Sema förlänga sitt kontrakt till slut ändå, trots alla skriverier i media? Återstår att se.

RSS 2.0