Hallenius succé fortsätter !

Idag gjorde Linus 1-0 för Bajen mot Väsby redan efter tre minuter, ett mål som skulle räckt till seger även om Petter Furuseths 2-0 i 89e var mer än välkommet. Linus har även blivit uttagen till U21-landslaget och frågan jag nu ställer mig är: Har Bajen råd att INTE sälja honom om man får ett bud på 4-5 miljoner?




Kört...?

... näe, verkligen inte. Media skriver att det trots segern mot Väsby är kört för Bajen att nå Allsvenskan. Vi har TVÅ poäng upp till Syrianska på kvalplats och fyra poäng upp till Sundsvall på andra plats i tabellen. Ett Sundsvall som Bajen redan mött och besegrat i år. Superettan är otroligt jämn hittills i år och under hösten kommer det visa sig vilka klubbar som har de bredaste trupperna. Bajen är en av dessa och det kommer visa sig.


Gör något!!

Ny förlust. 1-2 mot Jönköping Södra.
---------------------------
Tränare Borgqvist måste bort. Utan spelidé vinner man inte tillräckligt många matcher för att vinna Superettan.
---------------------------
Linus Hallenius lär bli såld i sommar till reapris. Ny klubbadress? Jag gissar på Brommapojkarna eller Gefle.
---------------------------
Simon Helg lär oxå försvinna då det bara är han och Hallenius som håller måttet. Ny klubb? Mittenklubb i Allsvenskan.
---------------------------
Att man missköter klubben så illa att personalen först sjukskriver sig och sen lämnar är inget annat än en katastrof.
---------------------------
Klubbens ekonomi, går den att ordna upp? Jag hoppas det.

Janne Mian lämnar Bajen

Hammarby Fotboll

Usch vad tråkigt! Janne Mian gjorde att Hammarby hade en i princip skadefri trupp när han fick köra sitt eget upplägg. I år har han inte fått samma utrymme och skadelistan är uppemot halva laget. Visst, det kan bero på tillfälligheter men det tvivlar jag starkt på. Lycka till i fortsättningen och grattis till den klubb som får honom som tränare.

Bilder

Klicka för att förstora...

Vår nya fondvägg i vardagsrummet.


Ny matta på balkongen. Inga utemöbler än, men tanken är att köpa det inom kort. Vi funderar även på att köpa någon slags tygstycke att sätta upp vid plåtväggen.



Jag sa ju det!?

Hammarbys fystränare Janne Mian har sjukskrivit sig. Hammarby vill inte kommentera varför men enligt folk i Bajenkretsar så mår han dåligt på grund av hur klubben sköts, både ekonomiskt och sportsligt. Det här är inget som förvånar mig och jag tvivlar på att Janne kommer träna Bajen mer. Han har slutat ge intervjuer, han har fått betydligt mindre ansvar varpå spelartruppens fysiska status blivit sämre vilket i sin tur lett till en alldeles för lång skadelista.

Hammarby behöver pengar. Nu. Annars är det enligt Hammarby Fotboll risk att klubben går i konkurs. Nu tror inte jag att det kommer gå så långt men det är illa redan nu och kan bli ännu värre. Jag tror man blir tvungna att sälja spelare för att överleva vilket leder till att klubben kan glömma avancemang till Allsvenskan redan i år. Situationen kommer bli bättre nästa år då man får bort många dyra spelare och kan då börja bygga långsiktigt, med ytterligare 2-3 år i Superettan, mot Allsvenskan med en lägre budget och tunnare spelartrupp.

Hellre det än att börja om i division två.



Familjebesök

Ikväll har vi haft mina föräldrar och syrran med familj. Mycket trevligt! Barnen bara växer och växer, man hinner ju knappt med, vi får ses oftare helt enkelt så att de känner igen oss nästa gång. Internet-video kan ju funka också :)

Jag har oxå tagit hem balkongmattan men glömde mattkniven på jobbet så imorgon ska vi lägga in mattan och rensa där ute. Vi tänker INTE låta det bli som i Kalmar då vi använde balkongen som förråd.

Nu kör vi!


Händelserik helg

I helgen har vi börjat göra om i lägenheten. Det har varit en hel del jobb, kanske mer än nödvändigt men jag tror det blir riktigt bra när vi är klara.

Vi har rivit ner tapeten på ena väggen i vardagsrummet, fyra lager gammal tapet och två vävar tog vi ner. Vi har satt upp ny väv och målat första lagret. På tisdag ska jag måla lager två och förhoppningsvis blir det så bra som vi vill för ingen av oss har någon större lust att måla mer nu. Jag har beställt ny heltäckningsmatta till balkongen och vi har dessutom börjat titta på balkongmöbler :)

Uppdatering: Andra lagret är nu målat och jag är RIKTIGT nöjd! Att det är några skavanker sen tidigare är inget att göra något åt. Imorgon ska jag och pappa åka och köpa nya lister då jag hade sönder dom gamla.. FÄRGEN ÄR SÅÅÅ SNYGG!!!

Bilder kommer när allt är klart...

Ridå!

Bajen förlorade tredje raka hemmamatchen ikväll. Mot ännu en nykomling. Mot Öster. Just nu känns det inget vidare, men å andra sidan är dagens trupp uppenbarligen inte redo för Allsvenskan. Kan man inte vinna mot bottenlagen i Superettan har man inget i Allsvenskan att göra annat än att skämma ut sig och det slipper jag helst.

Det som är mest tragiskt är att allt positivt som byggdes upp av Tony Gustavsson och Lasse Eriksson är bortkastat nu. Tony Gustavsson, Andreas Pettersson och Janne Mian hade sportsligt något stort på gång som sen raserades totalt av Micke Andersson och hans kumpaner. Andersson själv har flytt för länge sen då han förhoppningsvis insåg att han gjorde mer skada än nytta och nu väntar jag bara på att läsa om Janne Mians avsked. Troligen för samma klubb som tränas av Tony efter VM i Sydafrika.


Sommarplanering

Sommaren är snart här och nu när man vet hur man kommer vara ledig så kan man börja planera lite. Chefen på nya jobbet frågade om jag hade några önskemål om ledighet och jag önskade 4-6 juni då sambon tar examen, 8-11 juli då jag själv tar examen och 31 juli-15 augusti för att få en lite längre sammanhängande semester. Alla datumen går bra så vi har suttit de senaste dagarna och tittat på både solresor till Medelhavet och Kroatien och stadsresor till Tallinn, London, Barcelona och Paris. Ingenting är bestämt än utan vi ska vänta några veckor innan vi bestämmer oss för vart vi hamnar.

Om någon har tips på billiga och bra resor så skriv en kommentar :)


Colosseum 2007

Är det så illa?

Linus Hallenius var både skadad och avstängd när Bajen förlorade mot IK Brage igår. Anfallsspelet var i princip obefintligt och frågan jag ställer mig är om Linus Hallenius verkligen är såå viktig?? Då har man ett problem. Att man dessutom börjar med Sebastian Castro-Tello på bänken är otroligt märkligt, då han visade riktigt bra form mot Assyriska i tisdags. Visst, skadelistan är lång just nu, men jag tycker att man ändå ska kunna vinna med ett par mål på Söderstadion mot Brage.


Först dagen på jobbet

Idag gjorde jag första dagen på nya jobbet och det är mycket nytt att lära sig då jag aldrig tidigare jobbat med någon del av sortimentet. Det har varit mycket kundkontakt och måttanpassning idag och så lär det fortsätta. Jag tror att det finns en mening med allting. Det här jobbet har många fördelar:
  • Det går fortare att ta sig till Bromma än till Barkarby när man åker kommunalt.
  • Arbetstiderna - Förut var jag inte hemma förrän 21 på kvällen och då skulle man äta middag, nu jobbar jag 9-18, är hemma runt 19 och får mer tid hemma på kvällarna innan läggdags.
  • På nya jobbet får man tid att lära sig om produkterna och jag har fått intrycket att tålamodet är betydligt större.
  • Det är mindre belastning för kroppen. Det är fortfarande en del tunga lyft men hjälpmedlen är bättre och man slipper alla stora soffor att släpa runt på.
  • Det är färre kunder, något som visserligen är både positivt och negativt. Jag tycker det är mest positivt för nu får jag chansen att göra det jag faktiskt är utbildad till. Att sälja. Tidigare var det mest lagerarbete och varuplock.
Jag är medveten om att jag drar tidiga slutsatser men jag har fått ett väldigt bra mottagande och har en bra magkänsla angående det här jobbet. Det ska bli roligt!

Efter regn kommer solsken!!!

Jag har fått nytt jobb! Den här gången på Mattvaruhuset i Bromma. Sveriges största företag inom sin nisch och som säljer mattor, kakel, golv och tapeter. Nu blir det mer säljande av produkterna istället för bara lagerarbete och varuplock. Jag har fått ett kanonbra intryck och den här gången säger även min magkänsla att det är rätt.

Förra gången jag fick jobb hade jag även ett annat jobb på gång men valde den gången att inte gå efter min magkänsla, något jag fick ångra.

Soffan har blivit levererad och monterad. Vi tycker det är coolt med skinn på armstöden och tyg i själva soffan. Dessutom är det kul att ha en kombination vi valt själva. Nackstöden är grädden på moset ^^ Nu är det "bara" tapetsering och målning innan vi är klara med det vi tänkt göra just nu.

Det är tur att dom ska ställa en container på gården då vi även tänkt köpa balkongmöbler i helgen så att vi kan slänga allt skräp. Bilder på balkongen kommer efter helgen =)



Klicka för större bild

Bajen ökade takten sista kvarten

Linus Hallenius hammarbyfotboll.se

Hammarby slog tillbaka Assyriska i Södertälje med 3-0 ikväll efter tre sena mål. 0-1 var ytterligare ett solomål av Linus Hallenius där han vände bort sin back och smackade upp bollen i krysset. Hallenius har nu gjort fem mål på fem matcher. De andra två målen kom i slutminuterna efter att Assyriska satsat hårt offensivt.

Hammarby hade Johannes Hopf i mål då Rami Shaaban var skadad och det kanske var lika bra då Shaaban inte varit speciellt stabil hittills. Hopf gjorde vad han skulle och jag hoppas att han får fortsatt förtroende. Rami borde säljas eller skänkas bort då han kostar på tok för mycket i lönekostnad i förhållande till vad han presterar.

Kul också att Linus Hallenius fortsätter göra mål. Det är skönt att Bajen visar att man har en bred trupp då två av inhopparna gjorde mål. Nu är Linus avstängd nästa match och det återstår att se hur viktig han är. Upp till bevis för övriga anfallare i laget!!


Ämne klart!

Nu har jag fått klartecken från min lärare angående mitt examensarbete. Jag ska skriva om allt som hänt i vår med uppsägning, LIA och allt runt omkring. Vi får se hur mycket man kan skriva men jag kan säga redan nu att mycket kommer handla om vad jag själv tycker och tänker. Jag tror dessutom att det är nyttigt att få skriva av sig lite. Avreagera sig.

RSS 2.0