Hammarby säljer Hallenius

Hammarby har sålt skyttekungen Linus Hallenius till Serie A-klubben Genoa, dock kommer han stanna i Hammarby under hösten som lånar honom resten av säsongen. Det ryktas om cirka 20 miljoner kronor i övergångssumma och därmed är Hammarbys ekonomiska bekymmer över... för den här gången. Hammarbys VD Åsa Sånemyr verkar vara nöjd och då är jag också nöjd.


Slipper man skriverierna nu?

Zlatan Ibrahimovic blev tydligen klar för Milan nu ikväll. Lycka till!

Helgen får vänta!

Även denna helgen blir det jobb för min del, dock är det ingen nackdel då dagarna är kortare men lönen den samma. Vi har öppet 10-15 på lördag och 11-16 på söndag. Sen får jag ledigt både tisdag och onsdag nästa vecka :)

Ny bokhylla och träning!

Idag var vi som sagt på IKEA i Uppsala och köpte ny bokhylla. Det blev även lite smått och gott till köket. Hyllan är nu uppbyggd och står bredvid teven. Vi köpte till tre stycken hyllplan för att det inte skulle bli tomrum. DVD-filmerna fick plats så nu är filmerna samlade på samma ställe :)

Sen var vi och fick träningsvägledning på SATS Märsta. Mycket givande och troligen grym träningsvärk imorgon i magen. Pilatesboll är både roligare och ger mer än vanliga situps.

Ledigt imorgon

Bokhylleshopping på IKEA, Storhandling på ICA och träning på SATS blir det på min lediga dag. I övrigt har jag tagit på mig några extradagar på jobbet nu när en kollega har blivit pappa och kommer vara ledig i tre veckor, så det blir lite extra klirr i kassan i slutet av september!

Holmgång i Kungsängen!

SMHI hade lovat regn och rusk hela dagen så nog blev man lite förvånad när SOLEN tittade fram efter lunch. Vi hade helt perfekta förhållanden fram till fjärde set som vi inte hann spela färdigt då det blev för mörkt. Lite tråkigt att behöva bryta innan matchen är färdig men om man inte ser något så vad ska man göra? Hur som helst är ställningen just nu 6-4, 7-5, 4-6, 4-4 med mina siffror först. Det är förresten första gången jag haft ledningen med 2-0 i set :) Det var riktigt kul att spela ikväll och skönt att kunna se att träningen redan gett resultat. Jag känner mig piggare och orkar mer än tidigare. Vi får se till att spela oftare, det är trots allt roligare att spela tennis än att umgås med löpbandet på gymmet. Nu ska det bli skönt att sova!

Är det kört?

Troligen, men hoppet är ju det sista som överger en. Hammarby förlorade återigen mot Brage, den här gången med 2-0 i Borlänge. Nog för att det är 24 poäng kvar att spela om men med tanke på hur svårt Hammarby haft mot lag som backar hem den här säsongen.. äsch, vem försöker jag lura.. i flera år har det varit likadant.. så ser det inte speciellt ljust ut. Norrköping kommer med 99 procents säkerhet ta en av de två direktplatserna till Allsvenskan. Några ytterligare poängtapp för Sundsvall skulle blanda in även dem i striden om den andra direktplatsen och kvalspel.

Dom lag som, förutom Hammarby(om man nu kan kalla det rimligt längre) har en rimlig chans att nå kval är Syrianska, Landskrona, Örgryte, Ängelholms och Assyriska. Inte nog med att Hammarby har en eller två matcher mer spelade än sina konkurrenter så kommer man ha FEM klubbar före sig i tabellen, något som just nu känns övermäktigt. Det är skönt att veta är att det är bra mycket längre till kvalstrecket neråt som det är till det allsvenska kvalstrecket.

1 Norrköping 22 13 4 5 42-22 43
2 Gif Sundsvall 21 11 7 3 39-25 40
3 Syrianska FC 20 9 6 5 31-24 33
4 Landskrona 21 9 6 6 27-24 33
5 Örgryte 21 6 13 2 32-24 31
6 Ängelholm 20 8 7 5 27-20 31
7 Hammarby 22 9 4 9 33-28 31
8 Degerfors 22 9 4 9 28-28 31
9 Assyriska 20 8 6 6 29-26 30

Några tankar

Tittar just nu på Dom kallas rasister och man blir rädd när man ser hur vissa människor är funtade. Att invandrare på något sätt skulle vara sämre än oss svenskar är rent bullshit! Sverigedemokraterna är just nu farligt nära Riksdagen vid höstens val och det skulle vara en katastrof om dessa personer får sätta sin fot så högt upp och inte bara vara med och bestämma i Sverige utan dessutom bli vågmästare och få som dom själva vill.

Vad är det som gör en svensk bättre än en invandrare? Hur kan man ha en så snedvriden bild av ens medmänniskor? Det mest tragiska är att det faktiskt finns intelligenta människor som OCKSÅ tänker rösta på Sverigedemokraterna. Det har enligt mig INGENTING med vilket land man kommer från för hur man beter sig i samhället, det har snarare med uppväxt och hur ens föräldrar fostrat sina barn. Stackars barn som vuxit upp med såna förutsättningar.



Har ni tänkt på att när man ska byta om efter träningen så är det ALLTID någon annan som står på samma ställe där man själv har sina grejer. Det måste vara någon fysisk lag eller något.

Idag körde jag mitt andra raka pass på gymmet. Är jag inte duktig? Dock är det inget värt om jag inte fortsätter. Jag har redan planerat in vilka dagar jag ska träna under september.



På Måndag är det premiär för BÅDE Fångarna på Fortet och Time Out! Andra TV-program som jag tänker följa under hösten är Idol, Greys Anatomy, Desperate Housewives och Criminal Minds.

SATS Märsta

Ganska nyss hemkommen från gymmet i Märsta. 20 minuter löpband, 20 minuter rodd och 20 minuter crosstrainer blev det vilket känns mycket bra efteråt. Det känns som att det är nu vi kommer igång med träningen på allvar, de tidigare passen har mer varit "känna på"-pass.


Raka spåret?

Bajen vann ikväll mot Assyriska med 3-2 och är nu bara två poäng från Allsvensk kvalplats. Linus Hallenius blev återigen matchvinnare och är nu uppe i 15 mål den här säsongen.

Hammarby har relativt enkla matcher kvar att spela den här säsongen och sett till tabellen just nu är det bara de tre sista matcherna där Hammarby skulle kunna få problem. Nu är det dock inte så lätt men enligt mig och om Bajen spelar som dom visat att dom kan göra i år så borde säsongens nio sista matcher resultera i 25 poäng. åtta vinster och en oavgjord. Nu blir det garanterat INTE så men drömma får man ju. Dessa 25 poäng och en cupsemivinst mot Kalmar FF skulle göra att säsongen blir ganska lyckad ändå ;)

Hammarbys kvarvarande motståndare och tabellplacering(15 augusti)

Brage, 11 (borta)
Öster, 14 (borta)
Jönköping, 12 (hemma)
Väsby, 15 (borta)
Degerfors, 7 (hemma)
Ljungskile, 10 (borta)
Syrianska, 3 (hemma)
Landskrona, 4 (borta)
Örgryte, 8 (hemma)



Besök i Alingsås

I veckan har vi varit hos mina föräldrar i Alingsås. Mycket trevlig stad med många små kaféer och gränder. Kändes lite som Kalmar till viss del =)

Vi var dessutom ute på promenad en av dagarna där vi fotograferade en del. Här kommer några av bilderna.


Gröna Lund

En heldag på Gröna Lund är nu slut, vi har alla ont i benen efter mycket köande och åkande. Dagen började tämligen uselt då vi fick stå 20 minuter i kö för att ens komma in på nöjesparken. När vi väl kom in visade det sig att kortläsarna i biljettkassorna inte fungerade så det blev till att ställa sig i kö till bankomaten för att kunna betala. Jag skojar inte när jag säger att kön var 60 meter lång, så man blev ju lite skraj att pengarna i bankomaten skulle ta slut men det gick fint och vi kunde köpa våra åkband. Vi åkte Jetline, Kvasten, Insane, Katapulten, gick i Lustiga Huset och Vilda Musen. Det var dessutom Sommarkrysset ikväll så det var (för) mycket folk, bra artister som Johnossi, Darin och Patrik Isaksson och dessutom kanonbra väder. Jag tror att vi alla är nöjda med dagen, trots mycket köande.

Nu ska det bli väldigt skönt att sova!

Helgaktiviteter

Imorgon klockan 10.55 går bussen till Sundsvall där vi tänker tillbringa helgen med sambons föräldrar. Vädret ser lovande ut så kanske blir det en tur med båten. Oavsett vad så blir det skönt att komma iväg lite, jag menar.. Jag har ju faktiskt semester!!

Idag passade jag på att gå en sväng till SATS. Skönt med en genomkörare inför helgen, särskilt eftersom man varit sjuk och inte kunnat träna normalt senaste veckan. Nackspärren som kom i måndags natt är nästan helt borta så nu är det bara att köra på.

Ny ägare i Bajen?

Kopierat från Hammarbyfotboll.se

Diskussioner om ändrade ägandeförhållanden i Hammarby Fotboll AB

Hammarby IF Fotbollsförening och AEG vill informera om att det pågår diskussioner om ändrade ägarförhållande rörande AEG:s ägarandel i Hammarby Fotboll AB.

Den påtänkta och eventuella nya ägaren har förklarat sig villig att säkerställa Hammarby Fotboll AB:s korta och långa finansieringsbehov. 

Förhandlingar pågår nu mellan Hammarby IF Fotbollsförening , AEG och den tilltänkta ägaren. Parallellt fortgår arbetet med att säkerställa finansieringen på annat sätt enligt tidigare arbetsplan. 
Mer information kommer. 

hammarbyfotboll.se

Egen kommentar

Detta är positivt! Om man genom en försäljning av AEGs aktier i klubben till någon annan som är villig att satsa pengar och säkerställa klubbens ekonomi på både kort och lång sikt är det såklart väldigt positivt. Det jag hoppas på är att det är någon med hjärta för klubben och att affären går i lås så fort som möjligt. Nedan följer en intervju med AEGs representant om vad som är på gång.



Öland

Lördagens bröllop blev kanontrevligt! Vackert brudpar, helt okej väder och god mat! Kan man begära mer? =)


Söndagens middag på Lammet & Grisen i Löttorp på norra Öland blev precis som väntat, grymt gott käk, trevlig personal och mätta magar lagom till hemfärden mot Rosersberg igen. Vi bodde på ett Bed & Breakfast i Gårdby efter tips av brudparet, Eksgården. som rekommenderas vidare om ni tänkt åka ner till Öland. En tripp upp till Byxelkrok hann vi med också innan middagen.

I mitten veckan väntar vi på svarsbesked och kommer troligen iväg till Alnöfolket :)

3 poäng...

I och med att sex av sju övriga matcher igår slutade oavgjort så har Hammarby nu bara tre poäng upp till den Allsvenska kvalplatsen. Nästa match är borta mot IFK Norrköping på måndag nästa vecka. Bajen har visserligen sex andra lag framför sig i tabellen som dessutom haltar lite men så här nära kvalplats har man inte varit sen i början av säsongen. Linus Hallenius har nu gjort 14 mål på 19 matcher och leder skytteligan.


RSS 2.0