Valborg

Ikväll har vi varit nere vid Valborgsmässoelden som den lokala scoutkåren och idrottsföreningen ansvarade för. Mycket trevligt med mycket folk och surr :) I helgen ska jag jobba 11-17 båda dagarna. Bra klirr i kassan då lördag räknas som söndag eftersom det är första maj!

Vi har även fått en uppgift från skolan där vi ska skriva en uppsats om vår praktik, eller i mitt fall det nya jobbet där jag inte kommer jobba så länge till. Jag har en idé om vad jag ska skriva om, men först vill jag få den godkänd av min lärare.

Kommunikation?

Upp som en sol och ner som en pannkaka!
... men nu skiter jag i det och koncentrerar mig på kvällens fotboll istället.




FC Trollhättan möter Hammarby klockan 19.20 på TV4 Sport!

Bajen-relaterat

Charlie Davies gjorde idag sin första träning efter bilkraschen i höstas. Otroligt kul att han redan är tillbaka och nu hoppas jag att han får chansen i fotbolls-VM också.

Tony Gustavsson har hittat nytt jobb. Han ska träna Kongsvinger i Tippeligan(Norge). Inte alls lika hett som Hammarby men jag önskar honom lycka till!

Imorgon spelar Bajen borta mot Trollhättan FC i Superettans tredje omgång. Trollhättan är inget topplag i serien och ska normalt inte vara något problem, dock är det ju så att ALLA lag höjer sig när en storklubb kommer på besök och det finns inga lätta matcher i Superettan så det blir till att kämpa ner dom.

Ledig helg!

Ledigt i helgen! Skönt med tanke på att det dessutom är lönehelg ^^ Idag åkte vi in en sväng till stan för att käka lunch och strosa runt lite. Blev inte så många inköp utan vi åkte mest in för att ha något att göra. Sen zappade vi mellan fotbollen mellan AIK-Häcken på TV4 och hockeyn mellan DIF-HV71 på kanal 5. Grattis HV71 till SM-guldet och frågan är om inte SM-guldet redan nu är kört för AIK i fotbollen?

Ikväll är det sista och bästa delen av Millenium.

Lång dag

Nyss hemkommen från svärmor där jag såg sista perioden plus förlängningen av hockeyn från Jönköping. Spännande och starkt av HV71 att lyckas vända 0-3 till seger i SM-finalen. Ännu skönare att det var DIF dom gjorde det mot ^^ Idag har jag jobbat mellan 10-20 och mestadels packat upp varor men även fått lära mig hur man räknar kassan med allt vad det innebär. Skönt att få komma igång ordentligt redan från början. Imorgon fyller jag år så då ska vi hem till mina föräldrar på middag. Imorgon jobbar jag mellan 8-18 så nu blir det sängen!

Hammarby-GIF Sundsvall 2-1


Supportermarsch från Medborgarplatsen till Söderstadion.

MATCHEN
Det började helt underbart bra med 2-0 redan efter 18 minuter efter mål av Linus Hallenius och Filip Bergman. Sen kom Sundsvall igen när Bajen slappnade av och reducerade till 2-1 innan halvtid. Hammarby hade tur att man vann matchen då Hannes Sigurdsson sköt i stolpen på övertid och har tydliga problem att stänga matcherna. Stabiliteten i försvarsspelet är som bortblåst just nu och måste förbättras om man ska bli det topplag man vill vara.

FANSEN
Det kom 11479 personer till kvällens match, nästan lika många som tog sig till gårdagens FYRA allsvenska matcher tillsammans och mer än dubbelt så många som såg Djurgården-Åtvidaberg på Stadion. Förvisso premiär men jag är ändå helt övertygad om att Bajen kommer ha bättre publiksnitt än Djurgården.

Jobb

Jag börjar komma in i arbetet allt mer och känner att det kommer gå fort att lära mig det mesta. Hela dagen igår och på förmiddagen idag var jag på lagret, sen fick jag lära mig kassan. Riktigt roligt har det varit! Kollegorna är supertrevliga och om någon har vägarna förbi Barkarby är ni mer än välkomna in och hälsa! Sortimentet är dessutom helt i min stil och det känns otroligt bra att kunna stå för dom produkter man säljer.

AJ AJ AJ!!!!

Sveriges landslagsmålvakt Eddie Gustafsson blev idag brutalt stämplad och bröt benet i en match för sitt klubblag Salzburg idag. Bara genom att titta på Eddies reaktion gör ju att man själv får ont i hela kroppen. Det måste göra FRUKTANSVÄRT ont.

VARNING FÖR STARKA BILDER!!!


Helg

Oj, helgen har redan kommit halvvägs och det har hänt mycket så här långt. Igår fick jag ju jobb på Chilli Store i Barkarby(Det kommer bli en del jobb även i nya butiken i Sickla Köpkvarter men mest blir det nog i Barkarby), otroligt härlig känsla och att dessutom bli erbjuden jobb redan på intervjun känns nästan för bra för att vara sant.

Idag har sambons farmor och hennes man varit här på fika, mycket trevligt att träffa släkten!

Vi har även varit i Märsta på Rix Mix Video och hyrt film. Yesman med Jim Carrey, Changeling med Angelina Jolie & John Malkovich och Seven Pounds med Will Smith. Vi har precis sett femte delen av Millenium och ska ut på en promenad alldeles strax innan vi ska se Yesman. Vi fick hem tre stycken inflyttningserbjudanden som vi nappade på. alltid roligt att titta på film.

Noomi Rapace & Michael Nyqvist

En helt magisk dag!

I morse när jag gick ner till pendeln hade jag inga större förhoppningar på den här dagen och det regniga och blåsiga vädret gjorde knappast saken bättre. Dock började det ljusna rejält redan när jag kom till LIA, många glada arbetskamrater och inte alls så stor leverans som aviserats.

Klockan 9.30 åkte jag på arbetsintervju BINGO! erbjuden ett heltidsjobb redan på intervjun och påskrivna papper med mig därifrån så på måndag börjar jag jobba på Chilli Store. Det ska bli helt makalöst roligt då jag fick ett otroligt bra mottagande och intryck. Jag måste dock säga att det känns tråkigt att behöva lämna LIA då jag trivts så bra, men då jag nu fått jobb så finns det ingen anledning att stanna kvar där.

Ibland är livet skönt!!



Förlust 3-2

Trots en glödhet Linus Hallenius blev det förlust för Hammarby i premiären mot Ängelholm. 3-2 till skåningarna trots Bajenledning med både 0-1 och 1-2. Det kändes väldigt mycket Hawaiifotboll med många bolltapp och missriktade passningar och en gräsmatta som inte duger till att spela kortpassningsspel på. Planen såg minst sagt ojämn ut och det var Ängelholm som bemästrade den bäst. Jag är ändå fortsatt optimistisk och är övertygad om att Bajen blir ett topplag i årets serie. Hemmapremiär mot GIF Sundsvall om en vecka.


Avspark kl. 19.00!

Ikväll smäller det. Hammarby möter Ängelholms FF i premiären av Superettan 2010. Matchen sänds på TV4 Sport så det är ingen idé att försöka ringa mig mellan 19.00-22.15 ikväll ^^


Nytt tryck på matchtröjan

Hammarbys nya matchtröja har uppenbarligen fått en del kritik för nu ändrar man pepsimärket på bröstet. Den nya tröjan ser mycket bättre ut. Nu ser man åtminstone att klubben sponsras av Pepsi. Klicka på bilderna för att göra dem större.
Före

Efter


Art Ross Trophy

Henrik Sedin vann idag poängligan i NHL före ryssen Alexander Ovechkin och kandensaren Sidney Crosby. Nicklas Bäckström skrapade ihop 101 poäng och hamnade på fjärde plats. Otroligt stort att en svensk vinner poängligan, att dessutom Bäckström kommer fyra gör det ännu större. Det är bara Peter Forsberg(2003) som lyckats vinna tidigare!!


Söndag

Idag tog vi en promenad ner till Rosersbergs slott. Otroligt vackert väder och oviljan att sitta inomhus gjorde att vi tog en lite längre promenad än vanligt. Väl hemma igen så käkade vi nåt mellanting på lunch och middag och  gick sen ner till Örnsbacken och var barnvakt till sambons lillkusin samtidigt som vi såg AIK ta steget tillbaka till Elitserien. Bra för Svensk hockey med ett publiklag(eller?) och framförallt för intresset i Stockholm.

Vår nya hemmastation. Visst ser det lantligt ut?


Slottet!


Min egen lilla paparazzi!!

Klicka HÄR för att se ännu fler(och bättre) bilder från dagen.

Tankar från kvällen

  • Tapas på BarCelona är något av det godaste man kan äta i Stockholm.
  • Det blev en mycket trevlig kväll med mat och film tillsammans med älsklingen!!
  • Flickan från ovan är en av årets bästa filmer. SE DEN!
  • Killen i rulltrappan MÅSTE besöka en frisör snarast!!
  • Leo Messi är VÄRLDENS BÄSTA FOTBOLLSSPELARE just nu!!
  • Våra bordsgrannar satt tysta och stirrade åt varsitt håll i tio minuter innan maten kom, sen åt dom i tysthet, betalade och gick därifrån. Fun night out? Neeeee...
  • Popcorn funkar inte till känslosamma filmer, åt inte ens en fjärdedel.
  • SUPERETTAN! Bajen lirar på tisdag kväll borta mot Ängelholm! JAG LÄNGTAR!!!

Årsdag!

På söndag firar jag och sambon ett år som förlovade och ska ut och käka middag och gå på bio imorgon kväll. Middag på favorittapasrestaurang BarCelona och filmen Flickan från ovan som vi får tacka Nordea för!

Jag tycker det senaste året har gått otroligt fort och det har hänt väldigt mycket. Vi har som sagt förlovat oss, köpt lägenhet och därmed flyttat hem till Rosers som av någon märklig anledning nästan känns mer hemma än Solna. Vi är snart klara med våra utbildningar och håller på att söka jobb för fullt till sommaren och hösten samtidigt som vi trivs bra på respektive praktikplats. Det är lite ovisst på just jobbfronten men samtidigt spännande att inte riktigt veta vad som händer efter sommaren.
Du och jag!

Datageni?

Jag har haft en del problem med att mitt trådlösa nätverk inte fungerat i den nya lägenheten. Tills idag då jag uppdaterade drivrutinen till nätverkskortet. Taaadaaaaa! Skönt att kunna lösa såna problem på egen hand ibland, speciellt när inte teknikern på Com Hem visste hur jag skulle göra ^^

Ny tröjsponsor

Hammarby har förlängt sponsoravtalet med Carlsberg som har valt att exponera läskedrycken Pepsi på årets tröja. Personligen tycker jag tröjan är skitful och tycker att dom kunde tagit fram en roligare logga? Jag har länge hoppats på att Carlsbergs egen logga ska pryda tröjan men det lär ju inte hända det närmaste seklet.

Genrep

Ikväll lirade Bajen den sista träningsmatchen inför seriestarten mot Ängelholm nästa tisdag. Bajen vann med 5-0 mot IFK Mariehamn i en match där man dominerade från start och aldrig lät motståndaren slappna av. Resultatet i sig spelar ju ingen roll men det är ju aldrig fel att komma in i serien med stort självförtroende.

Det bästa med matchen är att Linus Hallenius gjorde tre av målen och om han får en bra start på serien så kommer han garanterat ligga i skytteligatoppen hela säsongen. Är Linus den målskytt Bajen saknat sen Charlie Davies försvann?

Det tragiska 2009 är nu glömt och nu börjar återtåget till Allsvenskan 2011!!


Flygplan

Jag och sambon är ute på promenad och diskuterar huruvida flygplanen gör att man inte kan höra varann eller inte.

Jag: Man hör ju knappt vad man säger när flygplanen går ner för landning.
Sambon: Jodå, man hör varandra klart och tydligt.
Jag: Nej, det gör man inte alls.

Ett plan går ner för landning...

Sambon: Jo... sen hörde jag inget mer på grund av planet utan såg bara hennes mun röra sig..
Jag: VAAAA? *skojar frisk med henne*

1-0 till mig!!!

Rutiner

...delar av den i alla fall :) Igår hade vi min kusin här på besök. Mycket trevligt att träffas och otroligt tråkigt att du flyttar nu när vi precis flyttat upp igen. Ikväll var sambons faster och kusin här på lite fika. Det har varit riktigt trevligt båda kvällarna och det är alltid skönt att få skratta och prata av sig lite. Nu är jag dock helt slut efter första veckan på LIA så nu tänker jag gå och sova. Det blir långledigt över påsken vilket behövs då det är slitsamt för rygg och fötter att gå runt på det hårda stengolvet, men kollegorna är jättetrevliga och chefen är riktigt sympatisk så jag trivs som fisken i vattnet, trots en del småproblem med kroppen!

I övrigt känner man att rutinerna börjar sitta nu - Upp kl. 05.40, en stadig frukost, tåget går 06.22 eller 06.38, börja jobba 07.00, lunch 11.30 och hem igen kl. 16.00. Laga mat tills sambon kommer hem och sen träning/promenad! KANON!

SOV GOTT!!

RSS 2.0