Halvvägs till femtio!

På lördag fyller jag år! 25 år!

Jag känner mig gammal... nu är det ju bara ett år kvar innan man måste börja köpa vuxenbiljett på SJ och SAS??!

Jag har bjudit in lite folk hit på fika under dagen på lördag. Senare på kvällen ska vi in till stan med mina föräldrar och äta middag på Djingis Kahn. Blir mysigt!


Tallinn

Så.. nu har vi landat på hemmaplan igen efter en helt fantastisk helg i Tallinn. Vi var framme klockan 11 lokal tid och gjorde en snabb incheckning innan det blev en promenad till Gamla Stan(jodå, dom har en sån även i Tallinn)


Efter mycket gående tog vi oss med ömma fötter tillbaka till hotellet för lite vila och sedan middag på hotellets finaste restaurang.


Maten på hotellets restaurang, som dessutom ligger högst upp på 30e våningen med helt grym utsikt över hamnen, var otroligt vällagad och god. Att man dessutom fick aptitretare mellan varje rätt gjorde inte saken sämre :)


På lördagen började vi med att gå till ett museum som heter Kiek in de Kök och som visar upp mycket från krigstiden och när Estland inte var självständigt. Vi gick på en guidad tur i Bastionerna och gick högst upp ett av de bevarade försvarstornen. Detta var en av de bästa upplevelserna på resan och rekommenderas varmt om du åker till Tallinn. Efter Kiek in de Kök passade vi på att käka lunch och ta varsin spabehandling. På eftermiddagen gick vi till Ockupationsmuséet vilket också var väldigt intressant.


På söndagen bokade vi in oss på en guidad cykeltur runt Tallinn. Vi fick bland annat se följande:



  • Kadriorgs Barockslott där Tsar Peter den store en gång bodde.
  • Kumu - Tallinns Moderna konstmuseum vilket blivit utsett till Europas bästa konstmuseum två år i rad.
  • Presidentpalatset
  • OS-byn från Olympiska spelen i Moskva 1980. Man hade seglingstävlingarna i Tallinn.
  • Hamnen där man hade tävlingarna i OS. När vi tog bilden hade isen precis smält.

RSS 2.0