Julen närmar sig!

Oj oj vad tiden springer iväg.. Snart december och jag har inte den blekaste aning om vad jag själv önskar mig i julklapp eller vad jag ska köpa till nära och kära.

Skönt är att vi åtminstone har planerat till stor del var och med vilka vi ska fira julen med. Först blir det julbord på Ulriksdals värdshus, julafton och juldagen blir uppe hos sambons mormor i Ockelbo och sen fira min systerson och jul med min familj i mellandagarna :)

Vad ska man önska sig i julklapp??

Statistik

Bara Bajen har skrivit en intressant grej. Klicka på den lilla bilden för att få den större.


Stjärnor!

Aftonbladet skriver idag en artikel om att AEG ska gå in med pengar för att lösa Björn Runström från kontraktet med danska Odense. Runström var tongivande i Bajenanfallet tillsammans med Paulinho Guara 2005-2006 då duon gjorde 27 mål tillsammans. Om klubben kan lösa Björne till nästa säsong gissar jag att det innebär mellan 15 och 25 mål nästa säsong.

Johan Elmander ligger i topp i Premier Leagues skytteliga, när var en svensk så högt uppe senast i världens bästa fotbollsliga? Att dessutom Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen gör mål i var och varannan match i Milan respektive PSV gör ju knappast saken bättre för svenska landslaget.

och ännu mer...

Ny assiterande tränare blir guldbekantingen Roger Sandberg som senast kommer från Brommapojkarna. Dessutom har ytterbackarna Fadi Malke och Matthias Olsson skrivit nya kontrakt med klubben. Jag tycker det är bra att man förlänger med dessa unga spelare som har stor potential. Det märks att en nysatsning är på gång, men den stora frågan är givetvis;

När kommer första nyförvärvet??





Fredagsmys!

Hemmagjorda pizzan i ugnen, Idol på TV och mindre än 24 timmar kvar till Harry Potter och Dödsrelikerna!!! Kan inte bli mycket bättre.

Silly Season börjar tidigt!

Säsongen är knappt slut men redan nu börjar det hända saker i Hammarby:
  • Gustaf Grauers, tidigare föreningschef i ungdomssektionen har tillfälligt(?) tagit över som sportchef efter Thomas Andersson. Grauers har gjort ett riktigt bra arbete hittills i klubben och skulle säkerligen klara sportchefsjobbet lika bra.

  • Roger Franzén tog över efter Michael Borgqvist och nu försvinner också Jesper Blomqvist som kommit överens med Hammarby att inte fortsätta samarbetet.

  • Fyra av klubbens högst avlönade spelare - Christian Traoré, Freddy Söderberg, Fredrik Söderström och Filip Bergman får inga nya kontrakt. Detta är garanterat till följd av just de höga lönerna. Klubben måste spara pengar och vi lär få se ett antal spelare från HTFF i A-laget nästa år. Max Forsberg är först in från talangfabriken(ja, jag skriver fabrik.. Just nu är ELVA spelare i A-truppen fostrade i HTFF)

  • En ny VD väntas presenteras inom kort. Personligen tycker jag det är tråkigt att Åsa Sånemyr slutar men jag tror nog att en ny röst kan göra gott.

  • Hammarbys delägare Anschutz Entertainment Group, AEG, har lovat en nysatsning med målet att Stockholmsarenan ska ha ett allsvenskt lag vid premiären 2013. Kanon, nu kanske man får se en del toppnamn nästa säsong?

  • Linus Hallenius vann årets mål på Fotbollsgalan. Målet är även nominerat till ÅRETS MÅL I VÄRLDEN som koras i januari. Gå in och rösta på Hallenius mål!!!


Magic City Södermalm

Helsingborg blev ett par nummer för stora igår och vann välförtjänt matchen med 1-0. Det kunde blivit betydligt större siffror om inte Johannes Hopf i Bajen-målet storspelat och gjort en handfull fina räddningar. Det som känns bittert är inte att Helsingborg vann, utan att deras mål kom till efter att en Bajare varit sist på bollen innan den kom till Rasmus Jönsson.

Inramningen var magnifik igår, två riktigt läckra tifon i början på båda halvlekarna och sång från 50 minuter INNAN avspark till slutet. Drygt 12 000 personer fanns på plats, vilket innebar att Söderstadion var packad till bristningsgränsen. Endast Helsingborgssektionen hade biljetter kvar.

Hur var det nu? Fotbollen het i Skåne? Tydligen inte.

Se och njut av tifofilmen:


Grejer på gång!!

Till att börja med vill jag berätta att jag fått fast anställning på jobbet. Skönt att veta att man har det säkert :)

Sen har Bajen slagit ut Kalmar FF i Svenska Cupen och möter Helsingborg i finalen på lördag. Biljetterna släpptes till säsongskortsinnehavare i söndags och till alla andra idag. Det tog 40 minuter nu på morgonen innan alla biljetter var slut. Jag satt bland de första och lyckades köpa biljetter till klacksektionen. Det här är den största matchen någonsin, bortsett från Hammarby-Örgryte 2001, för Hammarby så räkna med tryck på läktaren och förhoppningsvis elva spelare som gör ALLT för att vinna matchen!!

Idag är jag ledig och har tvättat nu på förmiddagen, det är snart dags att åka till Märsta för lunch med Johanna. Även i helgen är jag ledig, fredag-söndag. Myskväll hemma på fredag, fotboll på lördag och shoppingtur med Johanna på söndag :) Kan inte bli så mycket bättre!!

RSS 2.0