Idol har börjat!

Den här veckan avgörs det vilka som får tävla i Idol 2010. Jag har några personliga favoriter som jag tycker är riktigt duktiga :) Chris, vår lokalbegåvning från Sigtuna, gick till final igår och kan förhoppningsvis gå riktigt långt i tävlingen!


Bitterheten biter mig..

Jag har sagt det förr och tänker inte sluta vara bitter förrän Hammarby är tillbaka i Allsvenskan. Ikväll gick återigen ett resultat helt Bajens väg men det spelar ingen roll längre(även om man teoretiskt fortfarande har chansen) då avståndet är för långt upp till kvalplatsen. Hammarby har alltså förlorat fler poäng mot bottenlagen än mot topplagen, tänk om Bajen bara hade skärpt till sig mot Brage, Öster, Väsby och allt vad dom heter!? Då hade den Allsvenska platsen varit klar sen länge..


Spotify!!

Jag köpte precis Spotify Premium för första gången nu när jag köpt ny telefon. Helt underbart att ha tillgång till (nästan) obegränsat antal låtar!! Det kostar 99 spänn för 30 dagar, helt klart värt det då man slipper ladda ner några låtar som tar plats på datorn/i mobilen och kan välja helt fritt!

Om du har möjlighet att ha Spotify i telefonen och vill ha schysst musik, skaffa Premium. Du blir inte missnöjd!

Besök från Göteborg

Nu har Henke från Göteborg kommit hit och ska stanna över helgen. Mycket trevligt med besök! Jag var och mötte honom vid lunchtid och nu ikväll har vi käkat god mat, Tacos, och tittat på Idol!

Imorgon kväll ska vi till BarCelona!!

Nostalgi!!!

Hittade den här sidan med hjälp av en kollega på jobbet.

http://www.virtualnes.com/

Det är Nintendospel som man spelade när man var jätteliten, som Super Mario Bros och en massa andra roliga spel!!!

Kan vi återgå nu?

Röstat och klart, nu återgår jag till vardagen! :)

Davis Cup!

Robert Lindstedt och Simon Aspelin vann igår dubbeln i DC-matchen mot Italien efter underläge med 0-2 i set och har nu sett till att Robin Söderling har öppet mål i sin singelmatch idag! Faktum är att det lag som vunnit dubbelmatchen mellan Sverige och Italien(19 gånger) har också vunnit hela matchen. Viktig seger igår med andra ord. Första singeln börjar klockan 14.

Segerglädje

Skönt med en ledig helg!

Nog för att det är ganska skönt att jobba lördag-söndag med allt vad det innebär - Mer avslappnade kunder, kortare arbetstider och mer sälj än på vardagarna - men det ska bli väldigt skönt att få en ledig helg :)

På Lördag har jag ett nytt pass med Body Pump inbokat! Det var riktigt roligt... och jobbigt... förra gången så jag tänker köra Pump så ofta jag bara kan nu. På söndag blir det troligen Spinning efter att jag varit och röstat!

På söndag är det dags att ta sig till vallokalen och göra sin röst hörd.. Jag har inte riktigt bestämt mig än men jag vet åtminstone vilket block jag ska rösta på. Resten löser sig fram tills det är dags att lägga sin röst.

Ny tränare i Bajen!

Det ryktas om att Hammarby nu gjort klart med ny tränare inför nästa säsong. Ryktena säger att det blir HTFFs tränare Roger Franzén som tar över efter Borgqvist/Blomqvist. Ett bra val tycker jag då han är en duktig tränare som inte kostar för mycket då han redan finns i klubben. Vem som ska assistera honom vet jag inte, men jag tror inte det blir Jesper Blomqvist.

Bild Hammarby Fotboll

Okej, jag erkänner... NU är det kört!

Mot lagen på övre halvan: Sex vinster, en oavgjord och fyra förluster ger ett poängsnitt på 1,72 poäng per match.

Mot lagen på nedre halvan: fyra vinster, fyra oavgjorda och sex förluster ger ett poängsnitt på 1,14 poäng per match.

Man behöver knappast vara något snille för att inse att om Hammarby bara spelat lika bra mot lagen på nedre halvan som mot lagen på övre halvan så hade Hammarby med stor sannolikhet redan haft en direktplats till Allsvenskan.

Nu är det dags att se upp underifrån. Om Jönköping vinner sin match imorgon mot Öster har Bajen bara fyra poäng ner till kvalplats.

Den här säsongen glömmer vi nu och hoppas att HTFF går upp till Superettan och att AIK åker ur Allsvenskan så kan det nog bli en del roliga matcher ändå nästa säsong.




Det här är HAMMARBY!!!


Ny huvudsponsor

Hammarby har tecknat ett fyraårigt huvudsponsoravtal med det italienska klädföretaget Kappa. Ett avtal som börjar gälla vid årsskiftet. Personligen gillar jag Kappas kläder och tror det blir bra även denna gång.



Nu räcker det!

Idag avgick Michael Borgqvist som tränare för Hammarby. Han har blivit hotad av okända personer och jag förstår honom, jag hade inte heller stannat. Det är obegripligt att det finns idioter som förstör för så många andra och att dessa idioter inte förstår att dom sabbar en hel förening. Det spelar ingen roll vilken klubb eller land det sker i, INGEN ska behöva utstå sånt här.

Rent sportsligt är det skönt att han försvinner. Hans fotbollsfilosofi stämmer inte över huvudtaget med den fotboll som Hammarby ska spela. Han har dessutom misslyckats under årets säsong med på tok för många poängtapp mot lag som Hammarby SKA vinna mot.

Nu hoppas jag att Bajen genomför en fullständig omorganisation där kompetent folk sitter i styrelsen, där Bajen bygger upp laget från grunden och där grunden ska ligga i att ta fram egna talanger via Talang-laget. Någon som jag så innerligt hoppas drar tillbaka sitt avhopp är Åsa Sånemyr.


Michael Borgqvist. (foto Andreas L Eriksson)

Nu måste det till ett mirakel.

Ikväll vann Syrianska sin hängmatch mot Öster med klara 3-0 vilket innebär att Hammarby nu har åtta poäng upp till både direktplats och kvalplats till Allsvenskan. Faktum är att det är närmare till kvalplats till Division 1 än vad är det till en kvalplats till Allsvenskan.

Det återstår sex matcher av årets säsong och kommer Hammarby klara det? Troligtvis inte. Hammarby kan börja med att vinna återstående matcher, så får vi se hur långt det räcker. Många andra resultat måste gå Bajens väg och det kan det såklart göra då många matcher kommer spelas där två av lagen framför Bajen i tabellen möts.

Större mirakel har hänt, men seriöst.. Hammarby har, förutom åtta poängs underläge, fem lag framför sig för att nå kvalplats och ytterligare ett lag för att nå direktplatsen. Det enda positiva jag kan se med det här är att OM Bajen faktiskt skulle vinna resten av matcherna så är chansen lika stor att nå direktplatsen som det är att nå kvalplatsen.

Vi börjar med att köra över Väsby United!



Nytt!

Nya mattan i Kungsängens tennishall är helt suveränt bra. Lagom snabb och i kombination med nya bollar kände jag mig HET! Jag vann hängmatchen från förra veckan med 6-4, 7-5, 4-6, 7-6 efter att ha vänt 0-6 till 8-6 i tiebreak i fjärde set. Dagens tre-setare vann jag med 6-4, 6-4 efter riktigt bra spel. Det var första gången jag vinner två matcher i rad mot Matte. Skönt!

Utmaning antagen!

Både jag och sambon har idag antagit en utmaning på SATS i Märsta. Det går ut på att träna minst två gånger i veckan i tolv veckor för att komma in i träningsrytmen. En kul grej dom kör med för att få folk att träna kontinuerligt :)


Alla korten på bordet, NU! Vi kräver hela sanningen!

Någonting är ordentligt fel i Hammarby. VD Åsa Sånemyr avgår, styrelsen splittras och agenten Oliver Cabrera lever loppan på Hammarbys bekostnad. Exakt vad som hänt har jag ärligt talat ingen aning om men jag hoppas att klubben berättar, för fansens skull. Just nu är det mer kaos än någonsin i klubben och frågan är när det ska ta slut.. Sista ordet är inte sagt.

NAMNINSAMLING

Supporterprotest i samband med kvällens styrelsemöte där både Henrik Wesslén och Per Apelgren blev utsparkade från klubben.

Hallenius-soppan

Den uppgörelse som Hammarby Fotboll hade med italienska Genoa om en övergång gäller inte längre. Efter den mediala turbulensen kring affären drog Genoa tillbaka sitt erbjudande och trots förhandlingar under dagen så har dessa ännu inte resulterat i ett nytt avtal.

Läs hela artikeln här

Oj oj oj, vilken soppa det blivit..
  • Styrelseordföranden bortkuppad
  • Per Apelgren som helt plötsligt byter sida
  • Apelgren blir bortkuppad imorgon
  • Supporterprotester mot
  • Italienska mellanhänder
  • Pengakåta agenter som snor pengar från Bajen
...och i mitten står en 21-årig skyttekung som inte har en aning om vad som händer. Jag tycker synd om Linus Hallenius och hoppas att Hammarby IF lägger alla korten på bordet om vad som händer. För supportrarna och klubbens skull.


Djingis Khan!

Ikväll mötte jag sambon på hennes jobb för att sen gå till den mongoliska buffén på Djingis Khan. Mycket gott och skönt att få komma ut lite :)


Val 2010

Nog för att det kan vara bra att lyssna på olika politiker för att få en bättre syn på vad man ska rösta på i kommunal och riksdagsval, men när många politiker smutskastar sina motståndarpartier istället för att försöka ge en positiv bild av sitt eget parti är det något som är fel.. väldigt fel. Eller så är det bara politik.

För mig är det viktigt med frågor som berör både mig och sambon. Till exempel att det ska löna sig att jobba och inte leva på bidrag. En annan fråga som känns viktig är miljön. Även kollektivtrafiken känns viktig, då vi inte har någon bil. Att ungdomar ska få lättare att komma in på arbetsmarknaden känns också som en fråga som bör prioriteras.

Jag hoppas att alla går och röstar, din röst är viktig.

Vilken soppa!

Så som jag har förstått det har Hammarby anlitat både en extern agent, Oliver Cabrera OCH en italiensk advokatbyrå för att få upp priset på Hallenius. Detta samtidigt som Hammarby själva har en sportchef, Thomas Andersson, som borde kunna sköta samma uppgifter. Det här luktar illa lång väg och jag hoppas att sanningen kommer fram så småningom. Om en bråkdel av vad som skrivs i media är sant så MÅSTE delar av styrelsen bort, annars kommer klubben förr eller senare gå i konkurs. Eller ett bättre uttryck är nog:

AVGÅ ALLA!!!!

RSS 2.0